Sivun näyttöjä yhteensä

maanantaina, tammikuuta 14, 2013

Haastattelussa Niki Mäenpää


Joukkueenne VVV-Venlo saalisti ensimmäisen voittonsa tämän kauden sarjassa vasta 4. marraskuuta AZ Alkmaaria vastaan vieraissa. Oliko voitto käännekohta?

Kyllä se sitä varmasti oli, voitto AZ:n tasoiselta joukkueelta vieraissa antoi tarvittavaa itseluottamusta koko joukkueelle.

Miten arvioisit omaa ja joukkueesi esityksiä syyskaudella?

17 uutta pelaajaa VVV-Venlo hankki täksi kaudeksi, joten yhteen hitsaantumiseen menee luonnollisesti tovi aikaa ja se näkyi myös sarjassa syyskaudella. Toinen puoli syyskaudesta huomattavasti tasaisempaa peliä, niin itseltä kuin koko joukkueelta.

Miten olette harjoitelleet tauon aikana, teillä on ollut ainakin harjoitusottelu Fortuna S vastaan ja 11.1 oli vastassa Sportting Charleroi?

Kyllä, tulimme juuri takaisin Turkista. Siellä meillä oli 8 päivän leiri johon sisältyi 2 harjoitusottelua. Tasapeli ja voitto leirin saldona ja nolla kummassakin pelissä antaa hyvät lähtökohdat kevät kierrokselle.

Sarja jatkuu 19. tammikuuta vieraissa NAC Bredaa vastaan, joka on teistä pisteen päässä. Mitkä ovat joukkueen tavoitteet loppukaudelle?

Erittäin tärkeä vierasottelu kyseessä, mistä pitää tappio ehdottomasti välttää. Joukkueen tavoitteet ovat ne samat kuin kauteen lähtiessäkin. Sarjapaikan säilyttäminen ja mielellään ilman play-offseja!

Miten arvioisit Eredivisien yleistä tasoa?

Sarjaa on aina pidetty hyvänä ponnistuslautana isompiin sarjoihin ja sitä se on varmasti myös edelleen. Isot jyrää ilman sen suurempia yllätyksiä ja pienemmät taas taistelee säilymisestä, mutta näinhän se menee myös suuremmissakin sarjoissa. Kaiken kaikkiaan tasokas sarja missä paljon nuoria lahjakkuuksia.

Lähdit jo 18-vuotiaana HJK:n junioreista ranskalaiseen RC Lensin junioriakatemiaan, se taisi olla hyvä ratkaisu?

Kesällä 10-vuotta ulkomailla, ovat kasvattaneet minusta sellaisen pelaajan ja ihmisen kuin nykyään olen. Minulle ratkaisu lähteä siinä vaiheessa pois suomesta oli täysin oikea.

Debyytin teit A-maajoukkueessa harjoitusottelussa Valko-Venäjää vastaan 2. kesäkuuta 2008 ja 26.5 2012 otit ykkösmaalivahdin paikan 3-2 voitossa Turkkia vastaan, miten merkittävä oli tuo kyseinen ilta oman urasi kannalta?

Sillä ottelulla pelasin itseni takaisin maajoukkueeseen ja voi sanoa suoraan että taistelemaan ykköstorjujan paikasta! Jussi Jääskeläisen päätöksen jälkeen lopettaa ura maajoukkueessa, Suomella ei ole ollut vakituista ykköstorjujaa, en tiedä onko sillä vieläkään, mutta tuon kyseisen Turkki ottelun myötä vaihtoehtoja on ainakin yksi enemmän.

Minkälaista on ollut työskennellä maalivahtivalmentaja Antti Niemen kanssa?

Tunsin Antin jo muutamien vuosien takaa, kun hän oli vielä aktiivipelaaja ja teki paluun maajoukkueeseen, silloin olin haistelemassa tunnelmaa. Jo siitä ajasta lähtien Antin kanssa työskentely sujui mainiosti. Olen erittäin iloinen siitä, että pelaajauran jälkeen hän valitsi A-maajoukkueen maalivahtivalmennuksen. Hänellä on vielä paljon annettavaa nuorille suomalaisille maalivahdeille.
 
Maajoukkueella on tulossa jälleen mielenkiintoinen vuosi. Odotatko innolla näitä haasteita?

Isoja haasteita koko vuosi täynnä. Suurella mielenkiinnolla lähden ottamaan näitä haasteita vastaan.

Mitkä ovat omat tavoitteesi tulevaisuudessa?

Ensinnäkin auttaa seurani VVV-Venlo pääsemään tavoitteeseen ja sitä kautta antaa hyviä näyttöjä isompiin ympyröihin. Saksa tai Englanti haaveena! Maajoukkueen osalta, vakiinnuttaa paikka pelaavana maalivahtina.

Syntymäaika:
23.1.1985
Pituus:
190
Maaottelut:
9
Maaottelumaalit:
0
Ensimmäinen A-maaottelu:
2.6.2008
Ensimmäinen maaottelu:
1.4.2003
Nykyinen seura:
VVV-Venlo (HOL)
Aiemmat seurat:
1. seura: FC Kasiysi
muut seurat: RC Lens (FRA), FC Den Bosch (HOL), Willem II (HOL), AZ Alkmaar (HOL)

Ei kommentteja: